Onverwoestbaar

HDPE boot: Huur een HDPE-werkboot met of zonder schipper

De HDPE boot is één van de meest populaire werkboten. Op zoek naar een degelijke werkboot voor het uitvoeren van werkzaamheden vanaf het water? Huur dan een HDPE-werkboot. Deze vaartuigen zijn voor vele taken geschikt en nagenoeg onverwoestbaar. Onze boten van HDPE zijn zowel met als zonder schipper te huur. Omdat de HDPE-werkboten op een boottrailer staan, zijn ze door heel Nederland in te zetten.

Offerte aanvragen
Binnen 1 dag een vrijblijvende prijsopgave

HDPE-werkboten zijn nagenoeg onverwoestbaar. Natuurlijk, alles kan kapot. Een werkboot van HDPE is echter veel sterker dan een aluminium werkboot of een boot van polyester. Voor het ruigere werk adviseren wij dan ook om een HDPE-werkboot te huren. Hiermee kunt u gemakkelijk mensen of materialen afzetten op locaties die voor andere boten ontoegankelijk zijn. Bijvoorbeeld met een HDPE landingsvaartuig. Ook kunnen er machines aan boord of werkzaamheden uitgevoerd worden waarmee een ander vaartuig wellicht beschadigd zou kunnen raken. Neem voor een offerte voor een HDPE boot huren of voor het antwoord op vragen over de HDPE boot contact met ons op.

Telefoon: 085 864 00 15 E-mail: [email protected]

Werkboot van HDPE

Bekijk de vloot

Verhuur door heel Nederland
Moderne vloot
VCA* gecertificeerd
Service op locatie
Ervaren schippers


HDPE werkboot huren

Wat is een HDPE-boot?

HDPE is een afkorting van High-density polyethylene. Dit is een thermoplastisch polymeer gemaakt van aardolie (soort plastic). De HDPE-platen worden aan elkaar gelast waardoor er een stevig en waterdicht geheel ontstaat. Een HDPE boot is licht en blijft altijd drijven. Onze HDPE boten kunnen helemaal onder water gaan en zullen dan alsnog boven komen drijven. Met 2x 115 pk motoren en een lengte van 10 meter zijn onze HDPE schepen voor de meeste werkzaamheden bijzonder goed geschikt.

Waar is een HDPE-werkboot voor te huur?

Een HDPE-werkboot is onder andere geschikt om te huren voor:

 • Vervoeren van personen en materialen over het water
 • Personen of materialen afzetten tegen de glooiing
 • Werkzaamheden met kleine machines vanaf het water
 • De inzet als crewtender
 • Toezicht & handhavingstaken
 • Oliebestrijding & incidentresponse
 • Inspectiewerkzaamheden

De voordelen van een HDPE-werkboot

Werkboten die van HDPE gemaakt zijn hebben een groot aantal voordelen ten opzichte van vaartuigen van aluminium of polyester. De voordelen van HDPE opgesomd:

 • 100% recyclebaar
 • Lichter dan water en drijft dus al van zichzelf
 • Zeer sterk, zelfs kogelwerend!
 • Zeer weinig last van de aangroei van alg of pokken
 • Onderhoudsvrij en UV-bestendig
 • Goed bestand tegen chemicaliën of petroleumproducten

HDPE-werkboot zonder schipper huren

Het huren van een HDPE boot zonder schipper is ook mogelijk. Al onze vaartuigen zijn vaarbewijs plichtig. Daarbij hebben onze boten één of meer marifoons aan boord. Het bezitten van het juiste vaarbewijs en een marifooncertificaat is dan ook verplicht om met een werkboot het water op te mogen. Huurt u een HDPE-werkboot zonder schipper? Dan stellen wij een ‘Bare Boat Charter’ contract op en dient u zelf te voorzien in een schipper met de juiste ervaring, certificaten en diploma’s. Wanneer u een werkboot zonder schipper huurt kunt u gebruik maken van onze cascoverzekering.

HDPE-werkboot met schipper huren

Huurt u een HDPE-werkboot samen met één van onze schippers? Dan bent u verzekert van een veilige vaart. Onze schippers hebben ervaring met het ondersteunen van de meest uiteenlopende werkzaamheden vanaf het water. Daarbij beschikken zij over alle relevante certificaten en diploma’s. Waaronder een vaarbewijs, marifooncertificaat en VCA-certificaat. Wanneer u een werkboot met schipper huurt zijn onze vaartuigen zowel casco als P&I verzekerd. Twijfelt u tussen het huren van een werkboot met schipper of zonder? Ook als u wel uw vaarbewijs heeft, kan het huren van werkboot met schipper aan te raden zijn. Zeker in voor u onbekende wateren of in drukke wateren maakt een ervaren schipper het verschil. Overleg gerust met ons wat uw wensen zijn, wij denken altijd graag mee en bieden u de beste oplossing.

Wat kost het huren van een HDPE-werkboot?

Wij hebben enkele van HDPE gemaakte werkboten in onze vloot. Het huurtarief hangt af van het soort boot, de huurtermijn en de eventuele aanvullende diensten. Het huren van een HDPE-werkboot kost gemiddeld tussen de €450,- en €900,- euro ex btw per dag. Indien het nodig is worden aanvullende kosten gerekend voor transport, brandstof, verzekeringen of een schipper.

HDPE boot kopen of huren?

Als u zocht naar HDPE boot te koop, en toch nog twijfel heeft tussen huren of kopen? Dan is het goed om een aantal dingen te weten. Ten eerste is de prijs van een HDPE boot zeker niet laag. Gemiddeld zal een HDPE boot die geschikt is als werkboot ongeveer € 80.000,- kosten. Als u dit vergelijkt met huren, dan vallen de kosten voor een HDPE boot huren reuze mee. Daarnaast kunt u vertrouwen op de juiste certificering, uitrusting en het onderhoud. De bedrijfszekerheid van onze werkboten is één van de voornaamste redenen waarom grote partijen als de brandweer en politie met ons samenwerken.

Waarom een HDPE-werkboot huren bij Werkboot.nl?

Bij werkboot.nl hebben wij veel ervaring met werkzaamheden vanaf het water. Daarbij werken wij door heel Nederland. Van de grachten in Amsterdam tot de zandplaten op de Oosterschelde. Wij zijn VCA* gecertificeerd waarbij ons materiaal goed onderhouden en periodiek gekeurd wordt.

Wij helpen u graag met de verhuur van een HDPE-werkboot met of zonder schipper. Daarbij verzorgen wij graag het transport van en naar locatie. Laat ons uw wensen weten dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Mailen kan naar [email protected] of bel ons op 078 78 78 234. Direct een offerte voor een specifieke werkboot aanvragen kan natuurlijk ook.

HDPE boot huren

Offerte aanvragen
Binnen 1 dag een vrijblijvende prijsopgave

Onze vloot aan werkboten

Onderstaande vaartuigen maken deel uit van onze vloot. Alle vaartuigen zijn te huur voor korte of lange periode. Met of zonder schipper. Klik een vaartuig aan voor alle details.

Aluminium Landingsvaartuig

Lengte: 7,50 meter
Vermogen:
150pk

Bekijk de details
Werkboot met Davit kraan

Lengte: 6,60 meter
Vermogen:
150pk

Bekijk de details
Aluminium werkbootje

Lengte: 4,50 meter
Vermogen:
30pk

Bekijk de details
Gemini WR780 RIB 300pk

Lengte: 7,80 meter
Vermogen: 300pk

Bekijk de details
Gemini WR780 RIB 300pk

Lengte: 7,80 meter
Vermogen: 300pk

Bekijk de details
Gemini WR780 2x 150pk

Lengte: 7,80 meter
Vermogen: 2x 150pk

Bekijk de details
Gemini WR550 RIB 115pk

Lengte: 5,50 meter
Vermogen:
115pk

Bekijk de details
Gemini WR550 RIB 90pk

Lengte: 5,50 meter
Vermogen:
90pk

Bekijk de details
Gemini WR650 RIB 150pk

Lengte: 6,50 meter
Vermogen:
150pk

Bekijk de details
HDPE werkboot 150pk

Lengte: 7,10 meter
Vermogen:
150pk

Bekijk de details
Landingsvaartuig HDPE

Lengte: 10 meter
Vermogen: 2x 115pk

Bekijk de details
Werkvaartuig porter 90

Lengte: 10 meter
Vermogen: 175pk

Bekijk de details
Stormer Rescue 60

Lengte: 6,00 meter
Vermogen:
100pk

Bekijk de details
Patrouilleboot Sandelingen

Lengte: 12,70 meter
Breedte: 3,85 meter

Bekijk de details
Duarry RIB 300pk

Lengte: 7,30 meter
Vermogen: 310pk

Bekijk de details
Vaarbewijsvrij werkbootje

Lengte: 5 meter
Vermogen:
6pk

Bekijk de details
Aluminium werkboot 9.9pk

Lengte: 5 meter
Vermogen:
9.9pk

Bekijk de details
Elektrische aluminium boot

Lengte: 5 meter
Vermogen:
6kW

Bekijk de details
Fiets- en voetveer

Lengte: 8,20 meter
Aantal personen:
12

Bekijk de details

Meer weten over het huren van een HDPE boot?

Neem contact op met Martijn, hij weet er alles van. Vul het formulier in en hij neemt contact met u op.