Zicht onder water

Onderwaterinspectie met een onderwaterdrone (ROV)

Bent u opzoek naar het huren van een onderwaterdrone (ROV) voor het uitvoeren van een onderwaterinspectie? Wij verhuren onderwaterdrones met operators voor zicht onder water. Deze onderwaterrobots zijn ontworpen en uitgerust om snelle en betrouwbare visuele inspecties uit te voeren. Een drone kan 4k videobeelden maken, met sonar objecten onder water lokaliseren en registreren, en kleine objecten naar de oppervlakte brengen doormiddel van een bedienbare grijparm.

Zo kunt u een onderwater drone inhuren voor het in beeld brengen van de onderzijde van een schip, het zoeken naar verloren objecten op de waterbodem, in beeld brengen van oeverconstructies, kademuren, civiele kunstwerken, inspectie kunstwerken, inspecteren van watertanks en andere besloten ruimtes, in kaart brengen van kunstwerken in het water zoals brugpijlers, sluisdeuren, gemalen of remmingwerk. Wij helpen u graag bij uw specifieke situatie. Neem contact met ons op en laat u adviseren.

Offerte aanvragen
Binnen 1 dag een vrijblijvende prijsopgave

Telefoon: 085 864 00 15
E-mail: [email protected]

Onderwaterinspectie

Onderwaterdrone

Visuele inspecties onder water met een ROV

Onder water inspecteren met een ROV (Remotely Operated Vehicle) is effectief en kosten efficiënt. Geen dure duikteams of risicovolle inspecties maar doelgericht, veilig en vlot inspecteren. De inzet van een onderwaterdrone sluit de inzet van een duikteam niet uit. In sommige gevallen is het inzetten van een duiker een goede aanvulling op de onderwaterinspectie met een drone. Het uitvoeren van een visuele inspectie onder water met een ROV kan zowel in zoet als in zoutwater.

Wat is een onderwaterdrone of onderwaterrobot?

Een onderwaterdrone- of robot is een compact vaartuig welke onder water kan varen. De drone heeft meerdere propellers waarmee de onderwaterdrone zichzelf stabiel onder de wateroppervlakte kan bewegen. Een onderwaterdrone wordt ook wel een ROV (Remotely Operated Vehicle) of onderwaterrobot genoemd. Dit omdat de drone op afstand bedient kan worden. De beelden van de camera en eventuele sonar kan live meegekeken worden. Ook geeft de drone de watertemperatuur en de diepte aan. De nauwkeurige USBL-onderwater positionering zorgt ervoor dat de operator altijd weet waar de drone zich bevindt.

De voordelen van een onderwaterdrone

Onderwaterinspecties worden doorgaans uitgevoerd door duikers. Een onderwaterdrone kan veel van deze werkzaamheden onder water efficiënter uitvoeren. Daarnaast heeft een onderwaterdrone de volgende voordelen ten opzichte van een duikteam:

 • Kostenefficiënt
 • Snel inzetbaar
 • Snel resultaat (live meekijken)
 • Minder risicovol dan werken met duikers
 • Een drone kan op moeilijk bereikbare locaties komen

Het resultaat telt bij een onderwaterinspectie. De inzet van een duikteam kan in specifieke situaties dan ook voordelen bieden of een aanvulling zijn. Alleen door een goede samenwerking zorgen wij voor het beste resultaat.

Onderwaterdrone met sonar

Het zicht met een camera onder water is op de Nederlandse wateren zeer beperkt. Om objecten van grotere afstand te kunnen lokaliseren en in beeld te brengen maken we gebruik van sonar. De onderwaterrobot kan worden uitgerust met een multibeam sonar transducer. Hiermee kan met behulp van sidescan een beeld van de waterbodem worden gemaakt. Maar ook kunnen kades en andere objecten met behulp van sonar in beeld worden gebracht. Het beeld kan live worden meegekeken en wordt na de inspectie digitaal aangeleverd. Wilt u wanddikte metingen uit laten voeren? Wij adviseren u graag over onze diensten.

Inzet onderwaterdrone vanaf een boot

Een onderwaterdrone wordt afhankelijk van de situatie vanaf vaste wal of vanaf een boot ingezet. Onze vloot bestaat uit meer dan 10 vaartuigen waardoor wij altijd een passende boot hebben om vanaf te werken. Zo kunnen wij inspecties uitvoeren in zeehavens, petroleumhavens, jachthavens en op grote en kleine vaarwegen. Indien de onderwaterdrone vanaf de vaste wal wordt ingezet maken wij gebruik van een bus die is voorzien van alle benodigde apparatuur en eigen stroomvoorziening. Ons inspectieteam is altijd volledig zelfvoorzienend bij het uitvoeren van een rov onderwaterinspectie.

Onderwaterdrone huren

Net als onze vaartuigen kunt u bij ons een onderwaterdrone huren met of zonder operator voor het uitvoeren van een onderwater inspectie. Het bedienen van een onderwaterdrone vergt de nodige kennis en kunde en de apparatuur is kwetsbaar en kostbaar. De verhuur van onze onderwaterdrones zonder operator is dan ook uitsluitend voor bedrijven die deze kennis al in huis hebben. Zoals duikbedrijven en ingenieursbureaus. Het huren van een onderwaterdrone samen met één van onze gespecialiseerde operators is uiteraard altijd mogelijk. Heeft u vragen of wilt u advies voor uw situatie? Neem contact met ons op en laat u vrijblijvend adviseren.

Offerte aanvragen
Binnen 1 dag een vrijblijvende prijsopgave

Specificaties van de ROV onderwaterrobot

De onderwaterdrone heeft 8 vectored boegschroeven waarmee hij eenvoudig in alle richtingen kan bewegen. De diepte kan in iedere houding worden vastgezet wat ervoor zorgt dat de drone nauwkeurig zweeft. De afstand tot het te inspecteren object is ook vast te zetten waarmee een nauwkeurige onderwaterinspectie wordt uitgevoerd. De drone kan werken tot 150 meter diepte.

De ROV-onderwaterrobot beschikt verder over:

 • 152° 4K camera
 • Dimbare 4000 lumen ledverlichting
 • Hoge resolutie 2D sonar
 • Bedienbare grijparm
 • 200 meter kabel
 • USBL-onderwater positionering

Bent u opzoek naar specifieke apparatuur voor uw situatie? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Onderwaterinspectie aanvragen?

Wilt u een onderwaterinspectie uit laten voeren met een onderwaterdrone, ROV of onderwaterrobot. Of een onderwaterdrone huren? Onze specialisten adviseren u graag. Laat een bericht achter via onderstaand contactformulier, mail ons op [email protected] of neem telefonisch contact op via 085 864 00 15.

Offerte aanvragen
Binnen 1 dag een vrijblijvende prijsopgave

Onderwaterinspectie

Meer weten over onderwaterinspecties?

Neem contact op met Martijn, hij weet er alles van. Vul het formulier in en hij neemt contact met u op.