Tijdelijke veerdienst

Voetveer of veerpont huren: Verhuur veerponten

Wilt u een voetveer of veerpontje huren voor een tijdeljke veerdienst? Onze vloot bestaat uit meerdere veerponten en vaartuigen die in te zetten zijn als veerpont. Geschikt om personen, fietsers en mensen met scootmobiel over te varen. Bijvoorbeeld tijdens werkzaamheden aan een brug of bij een evenement aan het water. Onze schippers hebben ervaring in het varen met mensen en het zorgdragen voor een veilige overtocht.

Bent u opzoek naar het huren van een tijdelijk voetveer, veerpont of klein veerpontje, met of zonder schipper? Neem contact met ons op voor meer informatie en de mogelijkheden. Stuur een e-mail naar [email protected] of bel ons via 085 864 00 15.

Offerte aanvragen
Binnen 1 dag een vrijblijvende prijsopgave

Veerpont huren

vca gecertificeerd
Varen met een reddingsvest

Veerponten voor maximaal 12 passagiers

Al onze verhuur pontjes die geschikt zijn om te worden gehuurd als veerpont kunnen tot maximaal 12 passagiers vervoeren. Hiermee kan eenvoudig een veerdienst worden onderhouden voor voetgangers en fietsers. In 2013 hebben het Landelijk Veren Platform (LPV), het Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart (CBRB) en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten de “Leidraad minimale nautische, technische en bemanningseisen voor kleine veren” opgesteld voor veren met maximaal 12 passagiers.

In deze leidraad kleine veren zijn onder anderen aanbevelingen opgenomen over opleiding van de schipper, de constructie van de veerpont en de aanwezigheid van de noodzakelijke reddingsmiddelen. Hoewel het hier niet gaat om wettelijke vastgestelde eisen, zal de betrokken overheidsinstantie en/of nautisch beheerder in de praktijk deze leidraad als uitgangspunt gebruiken voor de door hun te stellen eisen. Onze vaartuigen en schippers voldoen aan de eisen zoals gesteld in deze leidraad.

Wat is een veerpont?

In het binnenvaartbesluit is de definitie van een veerpont vastgelegd: “veerpont: schip, niet zijnde een veerboot, dat is bestemd of wordt gebruikt voor het bedrijfsmatig vervoer van een of meer personen buiten de bemanningsleden en dat een openbaar vervoersdienst onderhoudt” Het gaat bij een kleine veerpont (veerdienst) om een vaartuig wat tot maximaal 12 personen mag vervoeren en niet langer is dan 20 meter.

Wat is het verschil tussen een veerpont en een veerboot?

De termen veerpont en veerboot worden vaak als synoniem gebruikt. Maar klopt dit wel? En wat is het verschil tussen een veerpont en een veerboot? De definitie van beide termen is te vinden in artikel 1 van het Binnenvaartbesluit.

Veerboot: schip dat is bestemd of wordt gebruikt voor het bedrijfsmatig vervoer van meer dan twaalf personen buiten de bemanningsleden alsook van voertuigen op meer dan twee wielen en dat een openbaar vervoersdienst onderhoudt tussen plaatsen gelegen aan de Dollard, de Eems, de Waddenzee met inbegrip van de verbindingen met de Noordzee, of de Westerschelde en de zeemonding daarvan;

Veerpont: schip, niet zijnde een veerboot, dat is bestemd of wordt gebruikt voor het bedrijfsmatig vervoer van een of meer personen buiten de bemanningsleden en dat een openbaar vervoersdienst onderhoudt;

Een veerboot is dus een groot schip welke veel mensen en voertuigen kan vervoeren. En een veerpont is een klein vaartuig welke alleen voetgangers en fietsers mee kan nemen, meestal tot maximaal 12 personen.

Kwalificaties schipper van de veerpont

Onze schippers hebben veel ervaring in het veilig varen met personen. Ook de leidraad kleine veren benoemt de minimale kwalificaties van de schipper: “De bemanning van een vrij varende veerpont dient te bestaan uit ten minste één persoon in het bezit van een klein vaarbewijs voor het gebied waar de oeververbinding wordt onderhouden.” Naast de nodige vaarbewijzen hebben al onze schippers een marifooncertificaat zodat er veilig met gebruik van een marifoon gevaren kan worden. Ook kunnen al onze schippers EHBO verlenen en zijn er EHBO-middelen aan boord van de veerpont.

Technische eisen aan kleine veren

Vanuit de leidraad kleine veren zijn een aantal eisen opgesteld met betrekking tot het vaartuig/ de veerpont. Onze vaartuigen voldoen ruimschoots aan deze eisen. Maatwerk is mogelijk indien er in uw situatie aanvullende eisen aan het vaartuig worden gesteld. Vanuit onze eigen werkplaats kunnen wijzigingen worden aangebracht en reparaties worden uitgevoerd. Ook op locatie.

Enkele technische eisen uit de leidraad zijn:

 • Het vaartuig dient over voldoende draagvermogen te beschikken;
 • De schipper dient vrij uitzicht te hebben;
 • Het vaartuig dient voldoende stabiel te zijn;
 • Er moet voldoende vrijboord zijn;
 • De veerpont moet voorzien zijn van een stevige leuning langs de zijkanten;
 • Het vaartuig moet een afsluitbare ketting of slagboom hebben.

Onderstaande (veiligheids)middelen dienen aan boord te zijn:

 • Een marifooninstallatie;
 • Een reddingsboei;
 • Voldoende reddingsmiddelen;
 • Een brandblusser;
 • Een anker;

Maatwerk voor uw situatie

Wij leveren graag maatwerk voor uw specifieke situatie. Zo kunnen wij pontons leveren waar de veerpont eenvoudig aan- en af kan meren. Deze pontons zijn modulair en eenvoudig te transporteren. Daarnaast hebben wij een breed assortiment aan nautisch equipment om ieder project optimaal te kunnen ondersteunen.

Contact voor veerpont verhuur

Heeft u voor uw project tijdelijk een voetveer of veerpont nodig? Onze veerpontjes zijn te huur door heel Nederland voor het opzetten van een veerdienst. Vraag informatie bij ons op voor de mogelijkheden om een veerpont in te huren met of zonder schipper. Afhankelijk van uw situatie en het soort vaarweg kiezen we het geschikte vaartuig. Wij voorzien u graag van advies. Neem vrijblijvend contact met ons op. Telefoon: 085 864 00 15 E-mail: [email protected]

Offerte aanvragen
Binnen 1 dag een vrijblijvende prijsopgave

Voetveer huren

Offerte aanvragen
Binnen 1 dag een vrijblijvende prijsopgave

Meer informatie over het huren van een veerpont?

Neem contact op met Martijn, hij weet er alles van. Vul het formulier in en hij neemt contact met u op.

Meer weten


Martijn de Vries
[email protected]
+31 (0)85 864 00 15