Rigid Inflatable Boat

Huur een snelle RIB boot met of zonder schipper

Op zoek naar het huren van een RIB boot voor werkzaamheden vanaf het water? Onze RIB’s zijn voor professionele doeleinden te huur. Met of zonder schipper. Onze schippers hebben ervaring met het uitvoeren van uiteenlopende werkzaamheden vanaf het water. Onze verhuurvloot bestaat uit RIB’s van 5 tot 8 meter. Met motoren van 90pk tot 300pk.

Alle boten zijn over de weg te verplaatsen met een boottrailer en daardoor in heel Nederland inzetbaar. Een rib is zonder schipper te huur (Bare Boat Charter) of met één van onze schippers (Full Skipper Charter). Laat ons uw wensen weten, wij helpen graag!

Telefoon: 085 864 00 15 E-mail: [email protected]

Op deze pagina

 1. Wat is een RIB boot?
 2. Waar is een RIB voor te gebruiken?
 3. Wat is het verschil tussen RIB en RHIB?
  1. De meest bekende RIB merken
 4. De uitrusting van onze verhuur RIB’s
 5. Offerte aanvragen
 6. Hoe snel kan een RIB boot varen?
 7. Wat kost het huren van een RIB?
 8. Rib zonder schipper huren
 9. Rib met schipper huren
 10. Waarom een rib huren bij Werkboot.nl?
 11. De RIB's uit onze vloot
Wat is een rib

Wat is een RIB boot?

RIB is een afkorting van Rigid Inflatable Boat. Het is een snelle motorboot met een harde romp en een opblaasbare rand (tube) rondom de boot. De opgeblazen tube zorgt voor stabiliteit op het water. De boot drijft hier in principe niet op. Deze stabiliteit komt het meest tot zijn recht wanneer je op hoge snelheid vaart. De vaareigenschappen van een RIB zijn om die reden vaak beter dan een ander type boot. Met name in bochten en met hoge golven zorgt de tube voor stabiliteit en veiligheid.

De romp van een RIB is meestal gemaakt van polyester of aluminium. De zware romp en lichte tube zorgen ervoor dat het zwaartepunt van een RIB vrij laag ligt. Bij RIB’s met een inboard motor is de gewichtsverdeling nog optimaler dan bij een buitenboordmotor. Dit maakt dat een RIB zich uitermate goed gedraagt onder slechte omstandigheden, met slecht weer en hoge golven.

Waar is een RIB voor te gebruiken?

Een RIB boot is uitermate geschikt om u te ondersteunen bij:

 • Toezicht & handhaving
 • Inspectiewerkzaamheden
 • Reddingsboot of stand-by boot
 • Het maken van foto of filmopnamen
 • Begeleiden van sportevenementen
 • Ondersteuning bij werkzaamheden

Wat is het verschil tussen RIB en RHIB?

De termen RIB en RHIB betekenen eigenlijk precies hetzelfde. RIB staat voor Rigid Inflatable Boat en de term RHIB staat voor Rigid Hulled Inflatable Boat. Die laatste term wordt veelal in Amerika gebruikt. In Nederland is RIB de meest gebruikelijke term om dit type boot aan te duiden. Daarbij wordt voor kleine RIB’s ook wel de term ‘rubberboot’ gebruikt. Meestal als het gaat om pleziervaartbootjes. In België en Frankrijk gebruikt men veelvuldig de term ‘Zodiac’. Een Zodiac is echter geen algemene term maar een specifiek merk/bedrijf die RIB’s produceert. Dit franse bedrijf is één van de eersten die begonnen is met het bouwen van RIB’s. Zodiac wordt daardoor vaak gebruikt om een RIB aan te duiden.

De meest bekende RIB merken

De meest bekende RIB merken worden wereldwijd gebruikt. Daarnaast zijn er nog honderden merken die ribs produceren. Vaak met hun eigen doelgroep en gebruiksdoel. Denk hierbij aan tenders voor superjachten of amfibische ribs. Wij werken zelf hoofdzakelijk met Gemini ribs. De wereldwijd meest bekende rib merken voor werk ribs zijn:

 • Zodiac
 • Gemini
 • Tornado
 • Ribcraft
 • Joker
 • Duarry
 • XS ribs
Rib huren

De uitrusting van onze verhuur RIB’s

Al onze verhuur RIB’s zijn uitgerust om voor professionele doeleinden te worden gehuurd. Zo zijn onze boten onder andere uitgerust met navigatieverlichting om te kunnen varen in het donker, met één of meerdere marifoons voor communicatie met de overige scheepvaart, met een digitale kaartplotter waarmee genavigeerd kan worden, een dieptemeter en de nodige veiligheidsmiddelen zoals noodpeddels, brandblusser en EHBO-doos. Alle veiligheidsmiddelen worden periodiek gekeurd en onderhouden.

Enkele RIB’s zijn aanvullend uitgerust met sonar, oranje zwaailicht, anker, megafoon en AIS. Heeft u aanvullende wensen voor de uitrusting van een RIB? Of vragen over het huren van een RIB boot? Laat het ons weten. Wij helpen graag!

Offerte aanvragen

Direct een offerte ontvangen? Vul onderstaand formulier in of stuur een e-mail naar [email protected]

Hoe snel kan een RIB boot varen?

Over het algemeen zijn RIB’s snelle motorboten die een topsnelheid van tussen de 50km/h en 90km/h kunnen halen. Onze RIB’s zijn allen uitgerust met verschillende buitenboordmotoren. Variërend tussen de 90pk en 300pk. Naast het vermogen speelt ook de rompvorm, de propeller, het trimmen van de motor en het gewicht van het vaartuig een rol bij de topsnelheid. De topsnelheid van onze RIB’s verschilt per boot. Zo haalt de kleinste rib een snelheid van 65km/h en de grootste rib 90km/h. Vanaf 20km/h is een vaarbewijs verplicht. Al onze vaartuigen zijn dan ook vaarbewijsplichtige snelle motorboten.

Wat kost het huren van een RIB?

De kosten voor het huren van een RIB lopen uiteen tussen de € 250,- en € 1100,- euro per dag. De huurprijs is afhankelijk van het type rib en de huurtermijn. Naast het huurtarief worden indien van toepassing ook kosten gerekend voor transport, brandstof, verzekering en de schipper. Wilt u precies weten wat de kosten zijn voor het huren van een RIB in uw situatie? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan.

Rib zonder schipper huren

Het huren van een RIB zonder schipper is ook mogelijk. Al onze RIB’s zijn vaarbewijsplichtige vaartuigen. Daarbij hebben vrijwel al onze boten één of meer marifoons aan boord. Het bezitten van het juiste vaarbewijs en een marifooncertificaat is dan ook verplicht om met een RIB het water op te mogen. Huurt u een RIB zonder schipper? Dan stellen wij een ‘Bare Boat Charter’ contract op en dient u zelf te voorzien in een schipper met de juiste ervaring, certificaten en diploma’s. Indien gewenst kunt u gebruikmaken van onze casco verzekering.

Rib met schipper huren

De meeste opdrachtgevers kiezen voor het huren van een RIB met één van onze ervaren schippers. Onze schippers hebben ervaring in het varen met ribs van 4 tot 12 meter. Daarbij hebben zij de meest uiteenlopende werkzaamheden vanaf het water ondersteund. Onze schippers worden periodiek getraind en zijn in het bezit van alle benodigde diploma’s en certificaten. Indien u kiest voor één van onze schippers dan zijn onze vaartuigen zowel casco als P&I verzekerd.

Waarom een rib huren bij Werkboot.nl?

Of u nu een losse RIB huurt of een RIB met schipper: u kunt vertrouwen op een goede samenwerking. Daarbij is het goed om te weten dat wij VCA* gecertificeerd zijn. Ons materieel wordt periodiek gekeurd en onderhouden en onze schippers worden regelmatig bijgeschoold.

Wilt u een RIB boot met schipper inhuren? of een RIB zonder schipper huren? Dan helpen wij graag met één of meer van onze RIB’s. Laat ons uw wensen weten dan kijken we samen naar de mogelijkheden. Mailen kan naar [email protected] of bel ons op 085 864 00 15.

De RIB's uit onze vloot

Bekijk hier de rib's uit onze verhuurvloot. Naast deze rib's bestaat onze vloot uit tal van andere vaartuigen. Staat uw gewenste vaartuig er niet bij? Bekijk hier onze gehele vloot. Of neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Gemini WR550 RIB 115pk

Lengte: 5,50 meter
Vermogen:
115pk

Bekijk de details
Gemini WR550 RIB 90pk

Lengte: 5,50 meter
Vermogen:
90pk

Bekijk de details
Gemini WR650 RIB 150pk

Lengte: 6,50 meter
Vermogen:
150pk

Bekijk de details
Gemini WR780 RIB 300pk

Lengte: 7,80 meter
Vermogen: 300pk

Bekijk de details

Meer weten over het huren van een RIB?

Neem contact op met Martijn, hij weet er alles van. Vul het formulier in en hij neemt contact met u op.

Meer weten


Martijn de Vries
[email protected]
+31 (0)85 864 00 15