Rigid Inflatable Boat

RIB huren met of zonder schipper

Op zoek naar een RIB boot huren voor werkzaamheden vanaf het water? U kunt bij ons een RIB of rubberboot huren voor diverse professionele doeleinden. Werkboot.nl is de deskundige en betrouwbare partij voor RIB huren Nederland. Met of zonder schipper. Onze schippers hebben ervaring met het uitvoeren van uiteenlopende werkzaamheden vanaf het water. Onze verhuurvloot bestaat uit RIB’s van 5 tot 8 meter. Met motoren van 90pk tot 300pk.

Alle boten zijn over de weg te verplaatsen met een boottrailer en daardoor in heel Nederland inzetbaar. Wanneer u zoekt naar RIB huren Nederland, dan komt u bij werkboot.nl uit. Een RIB is zonder schipper te huur (Bare Boat Charter) of met één van onze schippers (Full Skipper Charter). Laat ons uw wensen weten, wij helpen graag!

Een RIB is niet voor particulieren te huur.

Telefoon: 085 864 00 15
E-mail: [email protected]

Op deze pagina

 1. Wat is een RIB boot?
 2. Waar is een RIB voor te gebruiken?
 3. Wat is het verschil tussen RIB en RHIB?
  1. De meest bekende RIB merken
  2. Wat is de beste RIB?
 4. De uitrusting van onze verhuur RIB’s
 5. Hoe snel kan een RIB boot varen?
 6. Wat kost het huren van een RIB?
 7. Rib zonder schipper huren
 8. Rib met schipper huren
 9. Schipper huren met of zonder boot

Rib huren

Moderne vloot
P&I verzekerd
Verhuur door heel Nederland
VCA* gecertificeerd
Service op locatie

Offerte aanvragen
Binnen 1 dag een vrijblijvende prijsopgave

De RIB's uit onze vloot

Bekijk hier de rib's uit onze verhuurvloot. Naast deze rib's bestaat onze vloot uit tal van andere vaartuigen. Staat uw gewenste vaartuig er niet bij? Bekijk hier onze gehele vloot. Of neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Gemini WR780 RIB 300pk

Lengte: 7,80 meter
Vermogen: 300pk

Bekijk de details
Gemini WR780 RIB 300pk

Lengte: 7,80 meter
Vermogen: 300pk

Bekijk de details
Gemini WR780 2x 150pk

Lengte: 7,80 meter
Vermogen: 2x 150pk

Bekijk de details
Gemini WR550 RIB 115pk

Lengte: 5,50 meter
Vermogen:
115pk

Bekijk de details
Gemini WR550 RIB 90pk

Lengte: 5,50 meter
Vermogen:
90pk

Bekijk de details
Gemini WR650 RIB 150pk

Lengte: 6,50 meter
Vermogen:
150pk

Bekijk de details
Duarry RIB 300pk

Lengte: 7,30 meter
Vermogen: 310pk

Bekijk de details
Wat is een rib boot huren

Wat is een RIB boot?

U wilt een RIB huren maar wat is dat eigenlijk? RIB is een afkorting van Rigid Inflatable Boat. Het is een snelle motorboot met een harde romp en een opblaasbare rand (tube) rondom de boot. De opgeblazen tube zorgt voor stabiliteit op het water. De boot drijft hier in principe niet op. Deze stabiliteit komt het meest tot zijn recht wanneer u op hoge snelheid vaart. De vaareigenschappen van een RIB zijn om die reden vaak beter dan een ander type boot. Met name in bochten en met hoge golven zorgt de tube voor stabiliteit en veiligheid.

De romp van een RIB is meestal gemaakt van polyester of aluminium. De zware romp en lichte tube zorgen ervoor dat het zwaartepunt van een RIB vrij laag ligt. Bij RIB’s met een inboard motor is de gewichtsverdeling nog optimaler dan bij een buitenboordmotor. Dit maakt dat een RIB zich uitermate goed gedraagt onder slechte omstandigheden, met slecht weer en hoge golven.

Waar is een RIB voor te gebruiken?

Een RIB boot huren is uitermate geschikt om u te ondersteunen bij:

Wat is het verschil tussen RIB en RHIB?

U wilt een RIB huren, maar u komt twee termen tegen: RIB en RHIB. De termen RIB en RHIB betekenen eigenlijk precies hetzelfde. RIB staat voor Rigid Inflatable Boat en de term RHIB staat voor Rigid Hulled Inflatable Boat. Die laatste term wordt veelal in Amerika gebruikt. In Nederland is RIB de meest gebruikelijke term om dit type boot aan te duiden. Daarbij wordt voor kleine RIB’s ook wel de term ‘rubberboot’ gebruikt. Meestal als het gaat om pleziervaartbootjes. In België en Frankrijk gebruikt men veelvuldig de term ‘Zodiac’. Een Zodiac is echter geen algemene term maar een specifiek merk/bedrijf die RIB’s produceert. Dit franse bedrijf is één van de eersten die begonnen is met het bouwen van RIB’s. Zodiac wordt daardoor vaak gebruikt om een RIB aan te duiden.

De meest bekende RIB merken

De meest bekende RIB boot merken worden wereldwijd gebruikt. Daarnaast zijn er nog honderden merken die ribs produceren. Vaak met hun eigen doelgroep en gebruiksdoel. Denk hierbij aan tenders voor superjachten of amfibische ribs. Wij werken zelf hoofdzakelijk met Gemini ribs. De wereldwijd meest bekende rib merken voor werk ribs zijn:

 • Zodiac
 • Madera
 • Gemini
 • Tornado
 • Ribcraft
 • Joker
 • Duarry
 • XS ribs

Wat is de beste RIB boot?

De beste RIB boot voor de professionele markt zijn de in Nederland geproduceerde Madera RIBS. Ook het merk Ribcraft wordt door veel professionele diensten zoals de Politie gebruikt. Een Ribcraft wordt ook gezien als een hoge kwaliteit RIB boot.

Rib huren

Offerte aanvragen
Binnen 1 dag een vrijblijvende prijsopgave

De uitrusting van onze verhuur RIB’s

Al onze verhuur RIB’s zijn uitgerust om voor professionele doeleinden te worden gehuurd. Zo zijn onze RIB werkboten onder andere uitgerust met navigatieverlichting om te kunnen varen in het donker, met één of meerdere marifoons voor communicatie met de overige scheepvaart, met een digitale kaartplotter waarmee genavigeerd kan worden, een dieptemeter en de nodige veiligheidsmiddelen zoals noodpeddels, brandblusser en EHBO-doos. Alle veiligheidsmiddelen worden periodiek gekeurd en onderhouden. De bedrijfszekerheid van een RIB boot huren bij Werkboot.nl is ongekend hoog.

Bij een RIB huren, heeft u keuze uit diverse opties. Enkele RIB’s zijn aanvullend uitgerust met sonar, oranje zwaailicht, anker, megafoon en AIS. Heeft u aanvullende wensen voor de uitrusting van een RIB? Of vragen over het huren van een RIB boot? Laat het ons weten. Wij helpen graag!

Offerte aanvragen

Binnen 1 dag een vrijblijvende prijsopgave? Vul onderstaand formulier in of stuur een e-mail naar [email protected]

Hoe snel kan een RIB boot varen?

Over het algemeen zijn RIB’s snelle motorboten die een topsnelheid van tussen de 50km/h en 90km/h kunnen halen. Onze RIB’s zijn allen uitgerust met verschillende buitenboordmotoren. Variërend tussen de 90pk en 300pk. Naast het vermogen speelt ook de rompvorm, de propeller, het trimmen van de motor en het gewicht van het vaartuig een rol bij de topsnelheid. De topsnelheid van onze RIB’s verschilt per boot. Zo haalt de kleinste rib een snelheid van 65km/h en de grootste rib 90km/h. Vanaf 20km/h is een vaarbewijs verplicht. Al onze vaartuigen zijn dan ook vaarbewijsplichtige snelle motorboten. Wanneer u een oplossing voor werkboot zonder vaarbewijs huren zoekt, bekijk dan onze kleine aluminium werkboten, deze bieden nog steeds voldoende ruimte voor 4 mensen, maar kunnen begrensd worden op de vaarbewijsvrije snelheid.

Wat kost het huren van een RIB?

De kosten voor een RIB huren lopen uiteen tussen de € 250,- en € 1100,- euro per dag. De huurprijs is afhankelijk van het type rib en de huurtermijn. Naast het huurtarief worden indien van toepassing ook kosten gerekend voor transport, brandstof, verzekering en de schipper. Wilt u precies weten wat de kosten zijn voor het huren van een RIB in uw situatie? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte voor RIB boot huren aan.

Rib zonder schipper huren

U kunt bij werkboot.nl een RIB huren met schipper, maar indien u zelf kunt varen, is een RIB boot zonder schipper huren ook mogelijk. Het huren van een RIB zonder schipper is ook mogelijk. Al onze RIB’s zijn vaarbewijsplichtige vaartuigen. Daarbij hebben vrijwel al onze boten één of meer marifoons aan boord. Het bezitten van het juiste vaarbewijs en een marifooncertificaat is dan ook verplicht om met een RIB het water op te mogen. Net als het dragen van een reddingsvest. Ook een reddingsvest huren kan bij ons. Huurt u een RIB zonder schipper? Dan stellen wij een ‘Bare Boat Charter’ contract op en dient u zelf te voorzien in een schipper met de juiste ervaring, certificaten en diploma’s. Hiervoor kunt u ook een vaarcursus bij ons volgen. Indien gewenst kunt u gebruikmaken van onze casco verzekering.

Rib met schipper huren

De meeste opdrachtgevers kiezen voor het huren van een RIB met één van onze ervaren schippers. Onze schippers hebben ervaring in het varen met ribs van 4 tot 12 meter. Daarbij hebben zij de meest uiteenlopende werkzaamheden vanaf het water ondersteund. Onze schippers worden periodiek getraind en zijn in het bezit van alle benodigde diploma’s en certificaten. Indien u kiest voor één van onze schippers dan zijn onze vaartuigen zowel casco als P&I verzekerd. Met een RIB huren met schipper heeft u in één keer alles goed geregeld. Zoekt u naar Rib huren Nederland met schipper? Ook dan is werkboot.nl uw partner en onze ervaren schipper uw stuurman.

Offerte aanvragen
Binnen 1 dag een vrijblijvende prijsopgave

Schipper huren met of zonder boot

Wij zijn bijzonder trots op de opleidingsgraad en ervaring van onze schippers. Vrijwel iedereen die werkzaamheden op het water uitvoert, of dit nu met een RIB huren of met een ander vaartuig is, weet dat de stuurmanskunst van de schipper bepalend is voor het prettig werken. Wanneer u zelf een boot heeft, kunt u ook onze schippers inhuren. Onze schippers hebben uiteraard ervaring met een snelle RIB boot besturen, maar kunnen ook met tal van andere vaartuigen varen. Voor specialistisch werk of voor de snelle vervanging van schipper voor korte of lange periode, neemt u contact op voor de mogelijkheden.

Waarom een rib huren bij Werkboot.nl?

Of u nu een losse RIB huurt of een RIB met schipper: u kunt vertrouwen op een goede samenwerking. Daarbij is het goed om te weten dat wij VCA* gecertificeerd zijn. Ons materieel wordt periodiek gekeurd en onderhouden en onze schippers worden regelmatig bijgeschoold.

Wilt u een RIB boot huren, rubberboot huren of zodiac huren met of zonder schipper? Dan helpen wij graag met één of meer van onze RIB’s. Laat ons uw wensen weten dan kijken we samen naar de mogelijkheden. Mailen kan naar [email protected] of bel ons op 085 864 00 15.

Rib met schipper

vca gecertificeerd

Offerte aanvragen
Binnen 1 dag een vrijblijvende prijsopgave

Meer weten over het huren van een RIB?

Neem contact op met Martijn, hij weet er alles van. Laat hieronder uw gegevens achter en hij neemt contact met u op.