Safety first

Huur een reddingsboot of rescue boat

Wilt u een reddingsboot huren of bent u op zoek naar een goed getraind rescue team vanaf het water? Wij verhuren reddingsboten, rescue boats, MOB boten en stand-by boten met crew om het risico op drenkelingen te beheersen. De bemanning van de reddingsboot is getraind en goed uitgerust om drenkelingen te redden en om eerste hulp te verlenen in geval van nood. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Vanuit onze ruime ervaring adviseren wij graag over wat de beste boot voor u is. Wij geven u daarnaast graag advies over het voorkomen van drenkelingen bij werkzaamheden aan het water.

Offerte aanvragen
Binnen 1 dag een vrijblijvende prijsopgave

Reddingsboot huren

Een reddingsboot, MOB (man overboard) boot of stand-by boot kan worden gehuurd voor werkzaamheden nabij, boven of vanaf het water. Wanneer er een (verhoogd) risico op drenkelingen bestaat doet u er goed aan om de juiste beheersmaatregelen te treffen. Het inzetten van een reddingsboot is hier één van. Bij ons kunt u gemakkelijk eenmalig of periodiek een reddingboot huren. Wij zorgen voor de juiste uitrusting en leveren de boot op de afgesproken tijd en plaats af. Wilt u een reddingsboot met schipper huren, dan bent u er uiteraard van verzekerd dat de schipper over de juiste vaarbewijzen beschikt. Neem vandaag nog contact op om de mogelijkheden door te nemen.

Telefoon: 085 864 00 15 Email: [email protected]

Wat is een reddingsboot

Wat is een reddingsboot?

Een reddingsboot of rescue boot is in de meeste gevallen een RIB boot (Rigid Inflatable Boat). Dit type vaartuig wordt wereldwijd ingezet voor het redden van drenkelingen. Van de Britse RNLI en Nederlandse KNRM en Reddingsbrigade tot de Zuid-Afrikaanse NSRI (National Sea Rescue Institute). Ook onze reddingsboten zijn RIB’s. In sommige gevallen maken wij gebruik van een landingsvaartuig om in te zetten als stand-by boot. Vanwege de neerlaatbare klep aan de voorzijde zijn ook deze vaartuigen uitermate geschikt om reddingsacties mee uit te voeren.

De bemanning van een reddingsboot

De bemanning van de reddingsboot of rescueboot wordt ook wel het water rescue team genoemd. Zij beschikken over de training, kennis en ervaring om een redding vanaf het water uit te voeren. Daarbij beschikken zij over de juiste middelen om een drenkeling te redden en direct eerste hulp te verlenen. Eén van de teamleden is tevens de schipper van de boot.

Waarmee is een reddingsboot uitgerust?

De reddingsboot is goed uitgerust met materialen om een redding uit te kunnen voeren en EHBO-materialen om eerste hulp te verlenen bij een slachtoffer. Omdat drenkelingen specifieke zorg nodig hebben is de reddingsboot hier aanvullend voor uitgerust. Onder andere de volgende materialen zijn aan boord:

  • Uitgebreide EHBO-koffer
  • Rescue board
  • Reddingslijn
  • AED (Automatische externe defibrillator)
Indien u andere of aanvullende wensen heeft, geef dit dan van tevoren aan ons door. Wij kijken graag hoe we onze dienstverlening naadloos op uw wensen aan kunnen laten sluiten.

Usafe reddingsboei

Voor situaties waarbij een reddingsboot onvoldoende is hebben wij de beschikking over een Usafe reddingsboei. Deze gemotoriseerde reddingsboei kan op afstand worden bestuurd. Deze Usafe is ontworpen om snel een drijfmiddel bij een slachtoffer te krijgen. Zo kan worden voorkomen dat het slachtoffer uitgeput raakt of verdrinkt.

Wat is een life raft?

Een life raft is een reddingsvlot aan boord van zeegaande schepen. Deze is bedoeld om in geval van nood mensen vanaf het schip te evacueren. Bijvoorbeeld wanneer het schip aan het zinken is of in brand staat.

VGM-cursus automatisch reddingsvest

Voor personen die beroepsmatig vanaf of langs het water werken hebben wij een VGM-instructie en cursus automatisch reddingsvest ontwikkeld. Deze cursus bestaat uit een theorie en een praktijkdeel. Tijdens de theorie leren de deelnemers wat een automatisch reddingsvest is, hoe deze werkt, hoe je hem zelf kan controleren voor dagelijks gebruik en op welke manier je een reddingsvest goed kan dragen. Tijdens de praktijkcursus ervaren de deelnemers hoe het is om daadwerkelijk te water te raken met een reddingsvest. Deze ervaring zorgt er voor dat iemand beter kan handelen in een noodsituatie.

Werkboot.nl: de keus van politie, brandweer, bedrijven in infrastructuur en maritieme bedrijven

In onze klantenkring vindt u namen als politie, brandweer, DuraVermeer, Boskalis, Heijmans, Ballast Nedam en Dimco. Met veel bedrijven hebben we al een jarenlange samenwerking. Het voordeel van zo’n samenwerking is dat wij het beste materiaal leveren dat past bij de opdracht en dat de klant kan vertrouwen op goedgekeurd materiaal. Onze bedrijfszekerheid en deskundigheid is ons unique selling point. Ervaar het zelf, ook met u gaan we graag een langdurige samenwerking aan.

Een boot of reddingsboot huren

Wilt u ook zorgen voor een veilige werkomgeving vanaf of nabij het water? Huur dan één van onze reddingsboten met bemanning. Zo bent u verzekerd van een snelle redding en adequate hulpverlening in geval van nood. Daarbij zijn wij VCA* gecertificeerd.

Bent u op zoek naar het huren van een reddingsboot, water rescue team of stand-by boot? Wij helpen graag! Laat ons uw wensen weten dan kijken we samen naar de mogelijkheden. Mailen kan naar [email protected] of bel ons op 078 78 78 234.Offerte aanvragen
Binnen 1 dag een vrijblijvende prijsopgave

Reddingsboot huren


Offerte aanvragen
Binnen 1 dag een vrijblijvende prijsopgave

Onze vloot aan werkboten

Onderstaande vaartuigen maken deel uit van onze vloot. Alle vaartuigen zijn te huur voor korte of lange periode. Met of zonder schipper. Klik een vaartuig aan voor alle details.

Aluminium Landingsvaartuig

Lengte: 7,50 meter
Vermogen:
150pk

Bekijk de details
Werkboot met Davit kraan

Lengte: 6,60 meter
Vermogen:
150pk

Bekijk de details
Aluminium werkbootje

Lengte: 4,50 meter
Vermogen:
30pk

Bekijk de details
Gemini WR780 RIB 300pk

Lengte: 7,80 meter
Vermogen: 300pk

Bekijk de details
Gemini WR780 RIB 300pk

Lengte: 7,80 meter
Vermogen: 300pk

Bekijk de details
Gemini WR780 2x 150pk

Lengte: 7,80 meter
Vermogen: 2x 150pk

Bekijk de details
Gemini WR550 RIB 115pk

Lengte: 5,50 meter
Vermogen:
115pk

Bekijk de details
Gemini WR550 RIB 90pk

Lengte: 5,50 meter
Vermogen:
90pk

Bekijk de details
Gemini WR650 RIB 150pk

Lengte: 6,50 meter
Vermogen:
150pk

Bekijk de details
HDPE werkboot 150pk

Lengte: 7,10 meter
Vermogen:
150pk

Bekijk de details
Landingsvaartuig HDPE

Lengte: 10 meter
Vermogen: 2x 115pk

Bekijk de details
Werkvaartuig porter 90

Lengte: 10 meter
Vermogen: 175pk

Bekijk de details
Stormer Rescue 60

Lengte: 6,00 meter
Vermogen:
100pk

Bekijk de details
Patrouilleboot Sandelingen

Lengte: 12,70 meter
Breedte: 3,85 meter

Bekijk de details
Duarry RIB 300pk

Lengte: 7,30 meter
Vermogen: 310pk

Bekijk de details
Vaarbewijsvrij werkbootje

Lengte: 5 meter
Vermogen:
6pk

Bekijk de details
Aluminium werkboot 9.9pk

Lengte: 5 meter
Vermogen:
9.9pk

Bekijk de details
Elektrische aluminium boot

Lengte: 5 meter
Vermogen:
6kW

Bekijk de details
Fiets- en voetveer

Lengte: 8,20 meter
Aantal personen:
12

Bekijk de details

Meer weten over het huren van een reddingsboot?

Neem contact op met Martijn, hij weet er alles van. Vul het formulier in en hij neemt contact met u op.

Meer weten


Martijn de Vries
[email protected]
+31 (0)85 864 00 15