Veiligheid eerst

Reddingsvesten huren

Wilt u reddingsvesten of zwemvesten huren voor een evemenent of werkzaamheden? Wij verhuren reddingsvesten voor bedrijfsmatig gebruik, voor overheidsdiensten en voor gebruikt tijdens evenementen. Onze reddingsvesten zijn te huur vanaf 5 stuks per keer. Vanaf één dag tot meerdere weken. Het huren van een reddingsvest is mogelijk door het hele land. Haal de vesten eenvoudig bij ons op in Tiel of Hendrik-Ido-Ambacht, of laat ons de vesten bij u op locatie brengen.

Al onze reddingsvesten hebben een drijfvermogen van minimaal 275 newton. Wij hechten grote waarde aan de betrouwbaarheid van onze reddingsvesten. Daarom zijn al onze reddingsvesten voorzien van een recente keuring en worden ze periodiek geïnspecteerd. De reddingsvesten voldoen hiermee aan alle wet- en regelgeving. Onze reddingsvesten zijn als persoonlijk beschermingsmiddel (PBM) te gebruiken zoals omschreven in de VCA-checklist. Ons bedrijf is tevens VCA* gecertificeerd.

Wilt u meer informatie over het huren van een reddingsvest of wilt u reddingsvesten reserveren? Neem dan contact met ons op. Dit kan per mail op [email protected] of telefonisch via 085 864 00 15.

Offerte aanvragen
Binnen 1 dag een vrijblijvende prijsopgave

Reddingsvesten huren

vca gecertificeerd
Varen met een reddingsvest

Wat kost het huren van een reddingsvest?

Het huren van een 275 newton automatisch reddingsvest voor gebruik op alle binnenwateren is mogelijk voor de volgende tarieven: voor één dag huur € 7,50,- per reddingsvest. Voor 2 tot 5 dagen € 5,- per reddingsvest per dag en voor langer dan 5 dagen € 3,50,- per reddingsvest per dag . Tarieven zijn exslusief btw. Wilt u de reddingsvesten langer dan vijf aaneengesloten dagen huren? Vraag dan een offerte op maat aan. Ook wanneer u specifieke wensen heeft voor reddingsvesten of toebehoren accessoires kunt u contact met ons opnemen.

Wanneer is een reddingsvest nodig?

Een reddingsvest is een essentieel veiligheidsmiddel voor iedereen die zich op of rond het water bevindt. Een reddingsvest kan bij een noodsituatie het verschil betekenen tussen leven en dood. Een reddingsvest is in een aantal gevallen verplicht gesteld. Bijvoorbeeld aan boord van een snelle motorboot of beroepsschip. Deze regels zijn te vinden in het Binnenvaartpolitiereglement (BPR). Maar ook wanneer personen werkzaamheden verrichten in de nabijheid van water kan een reddingsvest als persoonlijk beschermingsmiddel nodig zijn vanuit de arbowet.

Wat is het verschil tussen een zwemvest en reddingsvest?

De termen 'zwemvest' en 'reddingsvest' worden vaak door elkaar gebruikt. Toch verschillen de twee enorm. Een zwemvest is zoals de naam al zegt, om mee te zwemmen. Het zijn vesten met een soort schuim er in verwerkt. Deze vesten hebben meestal een drijfvermogen van 50 newton en blazen niet op als ze in contact komen met water.

Een reddingsvest is gemaakt om iemand te redden die onbedoeld te water is geraakt. Een reddingsvest is vaak automatisch zodat deze zich opblaast wanneer de persoon die het vest draagt te water raakt. Alle reddingsvesten die wij verhuren hebben een minimaal drijfvermogen van 275 newton. Dit is nodig om ook een volwassen persoon die buiten bewustzijn is te kunnen redden. Reddingsvesten vanaf 275 newton hebben voldoende drijfvermogen om iemand op zijn of haar rug te kantelen. Hierdoor is de ademweg vrij. Ook als iemand buiten bewustzijn is.

Welke reddingsvesten heb ik nodig?

U wilt een reddingsvest huren maar welk reddingsvest is geschikt? Voor vrijwel alle situaties waarin een reddingsvest op binnenwateren noodzakelijk, verplicht of gewenst is kan een automatisch reddingsvest met een drijfvermogen van 275 newton gebruikt worden. Al onze verhuur vesten voldoen hier aan en zijn daarmee geschikt voor beroepsmatig gebruik.

Wilt u de reddingsvesten op zee gebruiken met SOLAS certificering? Dan heeft u de speciale SOLAS reddingsvesten nodig. Informeer naar de mogelijkheden.

Reddingsvest verhuur

Grote aantallen automatische reddingsvesten huurt u eenvoudig bij Werkboot.nl Wij verhuren de reddingsvesten en zwemvesten met alle toebehoren en accessoires. Wilt u reddingsvesten reserveren of advies voor uw situatie? Neem dan contact met ons op. Dit kan per mail op [email protected] of telefonisch op 085 864 00 15.

Offerte aanvragen
Binnen 1 dag een vrijblijvende prijsopgave

Reddingsvesten huren

Offerte aanvragen
Binnen 1 dag een vrijblijvende prijsopgave

Meer weten over het huren van reddingsvesten?

Neem contact op met Martijn, hij weet er alles van. Vul het formulier in en hij neemt contact met u op.

Meer weten


Martijn de Vries
[email protected]
+31 (0)85 864 00 15