Varen in de praktijk

Vaarcursus voor beroepsmatige schippers: Vaarles in de praktijk

Onze instructeurs verzorgen een vaarcursus of vaartraining voor schippers die beroepsmatig een snelle motorboot besturen. Zoals bij overheidsdiensten als brandweer, waterschap of toezichthouders maar ook voor bedrijven die op het water actief zijn. Tijdens de vaarcursus leert u de fijne kneepjes van het manoeuvreren met een snelle motorboot. Van het communiceren met de bemanning tot het manoeuvreren met weinig ruimte, stroming en wind. De vaartraining bestaat hoofdzakelijk uit praktijkoefeningen met uw eigen vaartuig of met één van onze trainingsvaartuigen.

Neem contact met ons op voor meer informatie en de mogelijkheden. Stuur een e-mail naar [email protected] of bel ons via 085 864 00 15.

Offerte aanvragen
Binnen 1 dag een vrijblijvende prijsopgave

vaarcursus

Vaarles

Vaarcursus voor professionals

Onze vaarcursus en vaartrainingen zijn specifiek gericht op organisaties die met kleine vaartuigen werkzaamheden verrichten vanaf het water. Dit zijn met name trailerbare vaartuigen onder de 10 meter. Vanuit de Arbowetgeving is het verplicht om medewerkers goed getraind hun werkzaamheden te laten verrichten. Onze instructeurs zorgen voor een passende vaarcursus die uw schippers echt op de proef stelt. Onze vaartrainingen zijn geschikt voor beginnende schippers en ervaren schippers.

Vaartraining met uw eigen vaartuig

Uw organisatie heeft eigen vaartuigen waar werkzaamheden mee worden uitgevoerd. Een vaartraining of cursus met uw eigen vaartuig en in uw eigen werkgebied is dan ook het meest effectief. Ook onze lesprogramma’s worden voor uw specifieke werkzaamheden en omstandigheden aangepast en aangevuld. Zo hebben we al speciale lesprogramma’s voor de brandweer, handhavers en voor het snelvaren op een drukke vaarweg. Informeer naar de mogelijkheden voor uw situatie.

Vaarles van ervaren instructeurs

Onze ervaren vaarinstructeurs zijn zelf jarenlang schipper geweest op diverse schepen en vaartuigen. Zij kennen de fijne kneepjes van het vak en brengen deze graag over op uw schippers. Wij bieden verschillende instructeurs met verschillende achtergronden. We kiezen de instructeur die goed aansluit bij uw specialisaties en werkzaamheden op het water.

Cursus reddingsvest

Goede kennis van het nut en de noodzaak van een reddingsvest is essentieel. Het is letterlijk van levensbelang. Een instructie en uitleg over het automatische reddingsvest maakt dan ook standaard deel uit van onze trainingen. Naast de theorie bieden wij ook zwembadtrainingen aan. Zo leren uw mensen hoe te handelen wanneer zij onverhoopt in het water terecht komen en een reddingsvest dragen. Wilt u hier meer informatie over? Neem contact met ons op.

Praktijkvaren voor beroepsmatige schippers

Goed varen leer je niet vanuit een boek maar door het in de praktijk te doen. Onze lesprogramma's bieden de meest uiteenlopende oefeningen voor het varen in de praktijk met een snelle motorboot. Onze instructeurs begeleiden uw schippers om de oefeningen onder de knie te krijgen. De geleerde technieken kunnen zij direct toe gaan passen tijdens hun werkzaamheden op het water. Het maakt hierbij niet uit of uw schippers al enige ervaring hebben of dat u nieuwe schippers wil gaan opleiden. Iedere schipper heeft verschillende kennis of ervaring. Juist deze verschillen zorgen voor een leerzame dag tijdens de vaarcursus op het water.

Vaarcursus reserveren bij Werkboot.nl

Een vaarcursus is door heel Nederland te volgen. Onze instructeurs werken door het hele land. Het maakt daarbij niet uit of u gebruik wil maken van uw eigen vaartuig of één van onze boten. Het minimale aantal deelnemers aan een vaartraining is twee cursisten. Het maximale aantal is vier per vaartuig. Het is ook mogelijk om gelijktijdig met twee vaartuigen les te geven. Wilt u een vaarcursus reserveren of meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op. Wij adviseren u graag.

Offerte aanvragen
Binnen 1 dag een vrijblijvende prijsopgave

Vaartraining praktijkvaren

Offerte aanvragen
Binnen 1 dag een vrijblijvende prijsopgave

Meer informatie over het volgen van een vaarcursus?

Neem contact op met Martijn, hij weet er alles van. Vul het formulier in en hij neemt contact met u op.

Meer weten


Martijn de Vries
[email protected]
+31 (0)85 864 00 15