Veilig het water op

Professionele schipper huren? Onze schippers helpen graag!

Op zoek naar het huren van een schipper voor het uitvoeren van werkzaamheden vanaf het water? Onze ervaren schippers helpen graag! U kunt bij ons een schipper huren voor vaartuigen die ingezet worden voor werkzaamheden of andere bedrijfsmatige activiteiten vanaf het water. Onze schippers hebben ervaring in het varen met de meest uiteenlopende vaartuigen. Van grote werkschepen en patrouillevaartuigen tot snelle motorboten en kleine werkbootjes.

Bent u op zoek naar het huren van een schipper met een groot vaarbewijs, rijnpatent, radarpatent, marifoonbewijs of klein vaarbewijs? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Telefoon: 085 864 00 15 E-mail: [email protected]

Op deze pagina

 1. Wat is een schipper?
 2. Wat zijn de taken van een schipper?
 3. Waarvoor is een schipper te huur?
 4. Wat kost het inhuren van een schipper?
 5. Wat is een aflos schipper?
 6. Werkboot met schipper huren
 7. Waarom een schipper huren bij Werkboot.nl?

Wat is een schipper?

Een schipper is iemand die over de juiste vaarbewijzen en certificaten beschikt en ervaring heeft om een vaartuig te kunnen en mogen besturen. Welke vaarbewijzen en certificaten de schipper nodig heeft, hangt af van het soort vaartuig en de te bevaren wateren. Wij bieden een grote diversiteit aan schippers. Van schippers met een klein vaarbewijs voor snelle motorboten tot schippers met groot vaarbewijs AB, marcom-b, rijnpatent en radarpatent.

Schipper huren

Werkzaam door heel Nederland
VCA* gecertificeerd
Ervaren schippers

Offerte aanvragen
Binnen 1 dag een vrijblijvende prijsopgave

Schippers van een boot

Wat zijn de taken van een schipper?

De schipper is verantwoordelijk voor alles wat er aan boord gebeurt. Dit begint al voordat er gevaren wordt. De schipper plant de te varen route, bekijkt de aandachtspunten van de route en leest de berichten aan de scheepvaart. Daarna controleert hij of het vaartuig klaar is om het water op te gaan. Daarbij wordt onder andere de technische staat van de boot, de motor en apparatuur gecontroleerd. Ook de aanvullende materialen en reddingsvesten worden gecontroleerd.

Tijdens het varen houdt de schipper de overige scheepvaart in de gaten en onderhoudt hij per marifoon contact met de verschillende verkeersposten. Het aan en afmelden van werkzaamheden bij de havendienst of verkeerspost behoort ook tot de taken van de schipper. Tijdens de vaart is de schipper verantwoordelijk voor iedereen die aan boord is. Hij zorgt er voor dat alle veiligheidsregels nageleefd worden en adviseert en informeert de opvarenden. Na het varen wordt wederom een controleronde gemaakt om ervoor te zorgen dat het vaartuig klaar is voor de volgende tocht en om eventuele gebreken tijdig te kunnen verhelpen.

Waarvoor is een schipper te huur?

Onze schippers zijn voor vele taken op het water inzetbaar. Zo kunt u één van onze schippers huren voor het varen met:

 • Werkschepen bij waterbouw
 • Overheidsvaartuigen
 • Stand-by vaartuigen bij werkzaamheden
 • Een snelle RIB boot
 • Een crewtender
 • Een survey boot of inspectievaartuig
 • Overige vaartuigen ten behoeve van werkzaamheden

Wat kost het inhuren van een schipper?

Het tarief van een schipper wordt bepaald aan de hand van het type vaartuig en de eisen aan ervaring, opleidingen en certificaten. Ook de duur van het project en de locatie spelen een rol bij het bepalen van het tarief. De kosten voor het huren van een schipper liggen tussen de €45,- en €65,- excl. btw per uur. Daar komen indien nodig nog de reis- en verblijfkosten bij. Wilt u weten wat de kosten in uw situatie zijn? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en het ontvangen van een gedetailleerde offerte.

Uurtarief ZZP schipper huren

Onze schipper huren is vergelijkbaar aan een zzp schipper inschakelen. Dit is ook ideaal als aflos schipper wanneer uw vaste schipper niet beschikbaar is. Doordat een schipper inhuren mogelijk is voor korte en lange periodes en op vrijwel alle locaties, kunnen wij u hoe dan ook helpen. Bovenstaand heeft u de tarieven al kunnen bekijken. Deze kosten voor het huren van een schipper komen overeen met het uurtarief van een zzp schipper. U betaalt een gunstig tarief en bent snel uit de brand geholpen. Heeft u per direct een schipper nodig? Informeer dan direct naar de beschikbaarheid.

Wat is een aflos schipper?

Een aflosschipper is een schipper die tijdelijk de vaste schipper vervangt bij afwezigheid. Bent u eenmalig of periodiek op zoek naar een aflos schipper? Wij kijken graag hoe wij een rol daarin kunnen spelen. Belangrijk hierbij is voor ons en voor u dat er een goede match is tussen de benodigde kennis en ervaring van uw vaste schipper en onze schipper. Wij hebben een zeer brede ervaring doordat we werkzaamheden verrichten voor partijen als DuraVermeer, Politie, Brandweer, Heijmans, Ballast Nedam, Dimco, Hebo, Engie en meer.

Werkboot met schipper huren

Naast onze schippers bieden wij ook diverse werkvaartuigen aan die zowel met als zonder schipper te huur zijn. Zoals een RIB huren, landingsvaartuig, inspectieboot, aluminium werkboot of patrouillevaartuig. Voor de veiligheid van werkzaamheden vanaf het water bieden wij ook scheepvaartbegeleiding aan. Een volledig overzicht van onze vaartuigen kunt u vinden op de vloot pagina van deze website.

Waarom een schipper huren bij werkboot.nl?

Onze schippers hebben ervaring met de meest uiteenlopende werkzaamheden vanaf het water. Van het varen met een peilboot, patrouillevaartuig en werkschip tot het varen met een snelle motorboot. Daarbij zijn wij VCA* gecertificeerd en worden onze schippers regelmatig bijgeschoold op het gebied van kennis en veiligheid.

Bent u op zoek naar het huren van een schipper? Wij helpen graag! Vertel ons uw wensen en wij helpen met een geschikte schipper. Mailen kan naar [email protected] of bel ons op 085 864 00 15.

Hoe kunt u een schipper huren?

Indien u telefonisch contact opneemt, zullen we de nodige informatie direct aan de telefoon bespreken. Vraagt u een offerte online op of stuurt u een e-mail? Vermeld dan eventueel al de data, locatie en een beschrijving van uw wensen. Op basis hiervan ontvangt u van ons een vrijblijvende offerte voor een schipper huren. Indien de offerte akkoord is en de schipper van Werkboot beschikbaar is, kunnen de werkzaamheden direct beginnen.

Schipper Rainier

Offerte aanvragen
Binnen 1 dag een vrijblijvende prijsopgave

Meer weten over onze schippers?

Neem contact op met Martijn, hij weet er alles van. Vul het formulier in en hij neemt contact met u op.

Meer weten


Martijn de Vries
[email protected]
+31 (0)85 864 00 15