Klaar voor de toekomst

Elektrische werkboot huren? Varen zonder CO2-uitstoot!

Met een elektrische werkboot varen zonder CO2-uitstoot? Huur dan één van onze elektrisch aangedreven werkboten! Onze elektrische werkboten zijn geschikt voor bedrijven die hun uitstoot willen reduceren of gaan werken op wateren waar elektrisch varen verplicht is. Met onze elektrische boot kunt u vertrouwen op kwaliteit. Wij zorgen voor de juiste uitrusting, certificaten en uiteraard het juiste advies. Neem contact op bij vragen of om vrijblijvend een offerte te ontvangen voor een elektrische boot huren.

Al onze elektrische werkboten zijn niet vaarbewijsplichtig. Zo heeft u maximale flexibiliteit bij het huren van één van de vaartuigen en het elektrisch varen ermee. Heeft u nog nooit met een elektrische motor boot gevaren? Uiteraard kunnen wij u wel van dienst zijn met een schipper als uw situatie hierom vraagt. Wilt u een offerte voor het huren van een elektrische werkboot of meer informatie? Neem dan contact met ons op. Laat ons uw wensen weten, wij helpen graag!

Telefoon: 085 864 00 15
E-mail: [email protected]

Elektrische werkboot huren

Moderne vloot
Verhuur door heel Nederland
VCA* gecertificeerd
Service op locatie

Offerte aanvragen
Binnen 1 dag een vrijblijvende prijsopgave

Elektrisch varen

Hoe snel vaart een elektrische werkboot?

De maximale vaarsnelheid van onze elektrische werkboten is ongeveer 15km/h ten opzichte van het water. De snelheid wordt onder andere beïnvloed door het gewicht aan personen of materialen dat u met de boot wil vervoeren. Onze elektrische werkboten zijn dan ook met name te huur voor de kleinere wateren. Een vaarbewijs is niet verplicht voor onze elektrische motor boot. Wel kan het gebruik in bepaalde gebieden aan regels gebonden zijn. Door onze jarenlange ervaring in heel Nederland, kennen we de reglementen van vrijwel alle gebieden. Bij varen met een elektrische motor boot op bijvoorbeeld de grote rivieren gelden andere regels dan op een kleine waterweg.

Hoe lang kan ik varen met een elektrische boot?

Hoe lang je kunt varen met een elektrische boot hangt van de vaarsnelheid en accucapaciteit af. Hoe sneller je vaart hoe meer energie de elektromotor verbruikt. Onze elektrische werkboten zijn zo gebouwd dat er één werkdag van 8 uur gevaren kan worden met een snelheid van ongeveer 10 kilometer per uur. Daarbij gaan we er vanuit dat er niet continu gevaren wordt.

De voordelen van een elektrische werkboot

Elektrisch varen heeft zo zijn voordelen:

  • Geen CO2-uitstoot: je vaart schoon en belast het milieu niet;
  • Geen motorgeluid en dus geruisloos varen;
  • Eenvoudige techniek met weinig onderhoud;
  • Goedkoop varen omdat stroom is goedkoper is dan brandstof.

Elektrisch varen heeft ook nadelen, zoals:

  • Beperkte actieradius;
  • Afhankelijk van oplaadpunten (steeds meer havens bieden dit wel aan).

Voordelen elektrische boot bij aanbestedingen

De overheid heeft heldere doelen gesteld als het gaat over de CO2 uitstoot bij bouwprojecten. Aannemers krijgen voordeel wanneer er minder CO2 uitgestoten wordt. Een elektrische boot huren is daarmee een logische keuze. Het huren van een elektrische werkboot voor waterbouw heeft dus zeker voordelen bij aanbestedingen.

Elektrisch varen is soms verplicht

Op enkele wateren in Nederland is elektrisch varen verplicht of gaat elektrisch varen verplicht worden. Bijvoorbeeld in gebieden waar drinkwater wordt gewonnen, natuurgebieden of op toeristische locaties zoals Giethoorn zal het gebruik van een elektrische boot verplicht worden. Ook de gemeente Amsterdam heeft plannen om elektrisch varen verplicht te stellen.

Een elektrische werkboot huren

Wilt u een elektrische werkboot huren voor werkzaamheden vanaf het water? Dan helpen wij graag met één of meer van onze werkboten. Aanvullend kunt u één van onze ervaren schippers huren.

Naast het huren van de elektrische werkboot verzorgen wij desgewenst het transport van en naar uw werklocatie. Laat ons weten wat uw wensen zijn of vraag direct een offerte aan. Mailen kan naar [email protected] of bel ons op 085 864 00 15.

Offerte aanvragen
Binnen 1 dag een vrijblijvende prijsopgave

Meer weten over het huren van een elektrische werkboot?

Neem contact op met Martijn, hij weet er alles van. Vul het formulier in en hij neemt contact met u op.