Werken vanaf het water

Aluminium werkboot

Een aluminium werkboot is uitermate geschikt om te huren voor diverse werkzaamheden vanaf het water. Onze vloot bestaat uit kleine en grote aluminium werkboten. De aluminium werkbootjes tot 6 meter zijn geschikt voor werkzaamheden op kleine wateren zoals sloten, grachten, watergangen, plassen, op kleine vaarwegen of in jachthavens. De grotere aluminium werkboten zijn geschikt voor de grotere wateren zoals hoofdvaarwegen en meren. Ook bij een werkboot aluminium huren, heeft u voldoende keus in modellen en lengtes. U kunt direct een aluminium werkboot huren door een offerte op de vragen voor een specifieke boot of door contact op te nemen.

Aluminium werkboot huren met of zonder schipper

Wilt u gaan werken op groot water of een drukke vaarweg? Huur dan één van onze aluminium werkboten met schipper. Onze ervaren schippers ondersteunen u graag bij het uitvoeren van de werkzaamheden. Daarbij kunnen wij ook het transport van de werkboot naar en van uw werklocatie verzorgen. Hoewel u voor een aluminium werkboot niet altijd een schipper nodig hebt, kan het bij het ontbreken van ervaring wel verstandig zijn. Overleg dit gerust met ons. We kunnen in dit gesprek ook direct aangeven wat voor type boot het beste is. Afhankelijk van de werkzaamheden kiest u voor de werkboot aluminium, een HDPE boot of RIB.

Wilt u meer informatie of een offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 085 864 00 15 Of stuur een e-mail naar: [email protected]

Aluminium werkboot

Bekijk onze vloot

Offerte aanvragen
Binnen 1 dag een vrijblijvende prijsopgave

Onze vloot aan werkboten

Onderstaande vaartuigen maken deel uit van onze vloot. Alle vaartuigen zijn te huur voor korte of lange periode. Met of zonder schipper. Klik een vaartuig aan voor alle details.

Aluminium Landingsvaartuig

Lengte: 7,50 meter
Vermogen:
150pk

Bekijk de details
Werkboot met Davit kraan

Lengte: 6,60 meter
Vermogen:
150pk

Bekijk de details
Aluminium werkbootje

Lengte: 4,50 meter
Vermogen:
30pk

Bekijk de details
Gemini WR780 RIB 300pk

Lengte: 7,80 meter
Vermogen: 300pk

Bekijk de details
Gemini WR780 RIB 300pk

Lengte: 7,80 meter
Vermogen: 300pk

Bekijk de details
Gemini WR780 2x 150pk

Lengte: 7,80 meter
Vermogen: 2x 150pk

Bekijk de details
Gemini WR550 RIB 115pk

Lengte: 5,50 meter
Vermogen:
115pk

Bekijk de details
Gemini WR550 RIB 90pk

Lengte: 5,50 meter
Vermogen:
90pk

Bekijk de details
Gemini WR650 RIB 150pk

Lengte: 6,50 meter
Vermogen:
150pk

Bekijk de details
HDPE werkboot 150pk

Lengte: 7,10 meter
Vermogen:
150pk

Bekijk de details
Landingsvaartuig HDPE

Lengte: 10 meter
Vermogen: 2x 115pk

Bekijk de details
Werkvaartuig porter 90

Lengte: 10 meter
Vermogen: 175pk

Bekijk de details
Stormer Rescue 60

Lengte: 6,00 meter
Vermogen:
100pk

Bekijk de details
Patrouilleboot Sandelingen

Lengte: 12,70 meter
Breedte: 3,85 meter

Bekijk de details
Duarry RIB 300pk

Lengte: 7,30 meter
Vermogen: 310pk

Bekijk de details
Vaarbewijsvrij werkbootje

Lengte: 5 meter
Vermogen:
6pk

Bekijk de details
Aluminium werkboot 9.9pk

Lengte: 5 meter
Vermogen:
9.9pk

Bekijk de details
Elektrische aluminium boot

Lengte: 5 meter
Vermogen:
6kW

Bekijk de details
Fiets- en voetveer

Lengte: 8,20 meter
Aantal personen:
12

Bekijk de details
aluminium werkbootje op trailer

Vaarbewijsvrije aluminium werkbootjes

Onze aluminium werkbootjes zonder vaarbewijsplicht kunnen niet sneller varen dan 20km/h. De aluminium werkboot is uitgerust en ingericht om uw werkzaamheden vanaf het water optimaal te kunnen ondersteunen. De vaartuigen kunnen tussen de 3 en 6 personen vervoeren. Alle werkbootjes hebben hun eigen boottrailer voor eenvoudig transport over de weg. Een overzicht van al onze werkboten is onderaan deze pagina te vinden.

Waar is een werkbootje voor te gebruiken?

Onze aluminium werkbootjes zijn onder andere geschikt om in te zetten voor:

  • Het uitvoeren van reparatiewerkzaamheden in jachthavens
  • Het inspecteren van kleine vaarwegen of watergangen
  • Ondersteuning bij werkzaamheden aan remmingwerk of walbeschoeiing
  • Onderzoek omtrent flora en fauna in natuurgebieden
  • Onderhoudswerkzaamheden op kleine wateren rondom gebouwen
  • Transporteren van materialen of personen over het water

Wanneer is een vaarbewijs verplicht?

Een vaarbewijs is verplicht voor vaartuigen die sneller kunnen varen dan 20 kilometer per uur. Ook voor vaartuigen die langer zijn dan 15 meter is een vaarbewijs vereist. In sommige gevallen zijn kleine beroepsmatige vaartuigen ook vaarbewijsplichtig. Bijvoorbeeld wanneer er met meer dan 12 passagiers gevaren wordt.

Wat kost het huren van een aluminium werkboot?

Het huren van een aluminium werkboot kost tussen de €250,- en de €550,- euro exclusief btw per dag. Het tarief is afhankelijk van het soort boot en de huurperiode. Zo zal een aluminium boot met kajuit duurder zijn dan zonder en zal een aluminium boot van 4 meter goedkoper dan één van 7,5 meter. Ook de locatie en het gebruik speelt een rol; er kunnen aanvullend kosten worden berekend voor het transport naar uw werklocatie, de brandstof van de boot, een schipper en voor de verzekering. Wilt u precies weten wat de kosten in uw situatie zijn? Neem dan contact met ons op voor een gedetailleerde offerte.

Offerte aanvragen
Binnen 1 dag een vrijblijvende prijsopgave

Aluminium werkboot kopen of huren?

Zocht u naar aluminium werkboot te koop? Voor een betaalbare nieuwe aluminium boot betaal je veelal tussen de € 15.000,- en € 20.000,-. Hierom is een aluminium werkboot huren vaak de betere keus. Wij leveren gegarandeerd goed onderhouden, verzekerde en gecertificeerde vaartuigen die voorzien zijn van de benodigde apparatuur. Bij het kopen van aluminium boten is het belangrijk dat deze aan de juiste certificering en uitrusting voldoen, zodat er geen problemen ontstaan. Een aluminium boot van ons voldoet altijd aan de juiste vereisten. Twijfelt u nog tussen een boot huren of kopen? Neem gerust vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Aluminium werkboten

Bekijk onze vloot voor alle aluminium bootjes die u bij ons kunt huren. Bijvoorbeeld een aluminium boot 4 meter, aluminium boot 5 meter, aluminium boot 6 meter of aluminium boot 7 meter. Alle boten hebben een verschillende uitrusting en zijn geschikt voor de meest uiteenlopende werkzaamheden vanaf het water. In onze vloot treft u veel verschillende aluminium boten. Zoals kleine aluminium werkbootjes tot bijvoorbeeld de Alukin cwa landingsvaartuig. Alle vaartuigen zijn voorzien van buitenboordmotoren om veilig en eenvoudig te kunnen varen. Daarbij hebben we ook boten met een elektrische motoren.

Werkboot met schipper huren

Gaat u werken op een grote rivier, groot meer, vaarweg met stroming of veel scheepvaart? Dan adviseren wij om een werkboot met ervaren schipper te huren. Voor het varen met een boot op een drukke rivier is een werkboot met meer vermogen niet alleen handig, het is ook veel veiliger. Daarnaast kan een sterke stroming er voor zorgen dat een vaarbewijsvrij vaartuig niet goed te besturen is. In die gevallen is een werkboot met schipper de beste keuze.

Waarom een werkboot huren bij Werkboot.nl?

Of u nu een klein werkbootje of grote werkboot huurt: u kunt vertrouwen op een goede samenwerking. Wij zijn VCA* gecertificeerd en onze boten worden periodiek gekeurd en onderhouden. Ook zijn onze vaartuigen goed verzekerd door middel van een casco verzekering.

Bent u op zoek naar het huren van een aluminium boot? Onze boten zijn door heel Nederland te huur. Van Rotterdam tot Amsterdam en van Friesland tot Zeeland. Wij helpen u graag! Laat ons weten wat uw wensen zijn, dan kijken we samen naar de mogelijkheden. Mailen kan naar [email protected] of bel ons op 085 864 00 15.

Aluminium werkboot

Meer weten over het huren van een aluminium werkboot?

Neem contact op met Martijn, hij weet er alles van. Laat hieronder uw gegevens achter en hij neemt contact met u op.