Werken vanaf het water

Verhuur van werkbootjes zonder vaarbewijsplicht

Op zoek naar het huren van een werkbootje zonder vaarbewijsplicht? Wij hebben meerdere werkbootjes die zonder vaarbewijs bestuurd mogen worden. Deze aluminium werkbootjes tot 6 meter zijn geschikt voor werkzaamheden op kleine wateren zoals sloten, grachten, watergangen, plassen, op kleine vaarwegen of in jachthavens.

Wilt u gaan werken op groot water of een drukke vaarweg? Huur dan één van onze werkboten met schipper. Onze ervaren schippers ondersteunen u graag bij het uitvoeren van de werkzaamheden. Daarbij kunnen wij ook het transport van de werkboot naar en van uw werklocatie verzorgen.

Wilt u meer informatie of een offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 085 864 00 15 Of stuur een e-mail naar: [email protected]

aluminium werkbootje op trailer

Vaarbewijsvrije aluminium werkbootjes

Onze aluminium werkbootjes zonder vaarbewijsplicht kunnen niet sneller varen dan 20km/h. De bootjes zijn uitgerust en ingericht om uw werkzaamheden vanaf het water optimaal te kunnen ondersteunen. De vaartuigen kunnen tussen de 3 en 6 personen vervoeren. Alle werkbootjes hebben hun eigen boottrailer voor eenvoudig transport over de weg. Een overzicht van al onze werkboten is onderaan deze pagina te vinden.

Waar is een werkbootje voor te gebruiken?

Onze werkbootjes zonder vaarbewijsplicht zijn onder andere geschikt om in te zetten voor:

  • Het uitvoeren van reparatiewerkzaamheden in jachthavens
  • Het inspecteren van kleine vaarwegen of watergangen
  • Ondersteuning bij werkzaamheden aan remmingwerk of walbeschoeiing
  • Onderzoek omtrent flora en fauna in natuurgebieden
  • Onderhoudswerkzaamheden op kleine wateren rondom gebouwen
  • Transporteren van materialen of personen over het water

Wanneer is een vaarbewijs verplicht?

Een vaarbewijs is verplicht voor vaartuigen die sneller kunnen varen dan 20 kilometer per uur. Ook voor vaartuigen die langer zijn dan 15 meter is een vaarbewijs vereist. In sommige gevallen zijn kleine beroepsmatige vaartuigen ook vaarbewijsplichtig. Bijvoorbeeld wanneer er met meer dan 12 passagiers gevaren wordt.

Wat kost het huren van een werkbootje?

Het huren van een klein aluminium werkbootje zonder vaarbewijsplicht kost tussen de €200,- en de €450,- euro exclusief btw per dag. Het tarief is afhankelijk van het soort boot en de huurperiode. Er kunnen aanvullend kosten worden berekend voor het transport naar uw werklocatie, de brandstof van de boot, een schipper en voor de verzekering. Wilt u precies weten wat de kosten in uw situatie zijn? Neem dan contact met ons op voor een gedetailleerde offerte.

Werkboot met schipper huren

Gaat u werken op een grote rivier, groot meer, vaarweg met stroming of veel scheepvaart? Dan adviseren wij om een werkboot met ervaren schipper te huren. Voor het varen op een drukke rivier is een werkboot met meer vermogen niet alleen handig, het is ook veel veiliger. Daarnaast kan een sterke stroming er voor zorgen dat een vaarbewijsvrij vaartuig niet goed te besturen is. In die gevallen is een werkboot met schipper de beste keuze.

Waarom een werkboot huren bij Werkboot.nl?

Of u nu een klein werkbootje of grote werkboot huurt: u kunt vertrouwen op een goede samenwerking. Wij zijn VCA* gecertificeerd en ons materieel wordt periodiek gekeurd en onderhouden. Ook zijn onze vaartuigen goed verzekerd door middel van een casco verzekering.

Bent u op zoek naar het huren van een werkbootje? Wij helpen u graag! Laat ons weten wat uw wensen zijn, dan kijken we samen naar de mogelijkheden. Mailen kan naar [email protected] of bel ons op 085 864 00 15.

Aluminium werkboot

Onze vloot aan werkboten

Onderstaande vaartuigen maken deel uit van onze vloot. Alle vaartuigen zijn te huur voor korte of lange periode. Met of zonder schipper. Klik een vaartuig aan voor alle details.

Landingsvaartuig (diesel)

Lengte: 7,50 meter
Vermogen:
150pk

Bekijk de details
Werkboot met Davit kraan

Lengte: 6,60 meter
Vermogen:
150pk

Bekijk de details
Aluminium werkbootje

Lengte: 4,50 meter
Vermogen:
30pk

Bekijk de details
Vaarbewijsvrij werkbootje

Lengte: 5 meter
Vermogen:
6pk

Bekijk de details
Gemini WR780 RIB 300pk

Lengte: 7,80 meter
Vermogen: 300pk

Bekijk de details
Landingsvaartuig HDPE

Lengte: 10 meter
Vermogen: 2x 115pk

Bekijk de details
Gemini WR550 RIB 115pk

Lengte: 5,50 meter
Vermogen:
115pk

Bekijk de details
Gemini WR550 RIB 90pk

Lengte: 5,50 meter
Vermogen:
90pk

Bekijk de details
Gemini WR650 RIB 150pk

Lengte: 6,50 meter
Vermogen:
150pk

Bekijk de details
Werkvaartuig porter 90

Lengte: 9,40 meter
Vermogen: 175pk

Bekijk de details
Patrouilleboot Sandelingen

Lengte: 12,70 meter
Breedte: 3,85 meter

Bekijk de details
Duarry RIB 300pk

Lengte: 7,30 meter
Vermogen: 310pk

Bekijk de details