Waarvoor kunt u een rib boot gebruiken?

De naam RIB staat voor Rigid Inflatable Boat. Door het gebruik van tubes met lucht, ontstaat een stabiele boot, die onder zeer veel omstandigheden gebruikt kan worden. U zou zeggen dat een zwaardere boot stabieler is, maar in water biedt juist een lichte boot voordelen. Vandaar dat de romp van polyester of zelfs aluminium gemaakt wordt. Van binnenwateren tot op zee, u komt rib boten overal tegen. Als specialist in rib boten verhuren voor de professionele markt, geven we graag antwoord op de vraag: “Waarvoor kunt u een rib boot gebruiken?

Waarvoor kunt u een RIB boot gebruiken

Waarvoor kunt u een rib boot gebruiken van Werkboot.nl?

Werkboot.nl verhuurt rib boten met name aan organisaties zoals de politie en brandweer, bedrijven actief in weg- en waterbouw, energiebedrijven en maritieme organisaties. Deze klanten gebruiken de rib boot voor werkzaamheden vanaf het water, in de haven, bij evenementen of voor inspecties en filmopnames. Een rib boot is zo stabiel dat er vanaf de boot stabiele opnames met een camera gemaakt kunnen worden. U kunt bij ons een rib boot huren vanaf 90 tot maar liefst 300 pk. Met deze laatste kan een snelheid van ongeveer 90 km/uur gehaald worden. Dit geeft goed aan hoe veelzijdig een rib in het gebruik is. Bent u opzoek naar het huren van een ander type vaartuig? Onze vloot bestaat uit de meest uiteenlopende werkboten. Bekijk welke typen vaartuigen er allemaal zijn.

Rib boot gebruik door de overheid

De meeste mensen kennen de rib boot van de kustwacht, brandweer of politie. Voor hen biedt een rib boot de beste eigenschappen. Dit heeft ermee te maken dat de boot snel is, wendbaar en stabiel. Waarvoor kunt u een rib boot gebruiken? De kustwacht gebruikt deze boten, en speciale reddingsboten, voor reddingsoperaties op zee. Ook wordt een rib boot voor personen- of goederen transport en voor het aan boord gaan van schepen op zee ingezet. Ook Rijkswaterstaat, gemeenten, BOA’s, de Waterschappen en havendiensten huren regelmatig een rib bij ons.

Rib boot gebruik door weg- en waterbouwbedrijven en ingenieurs

De overheid gebruikt regelmatig een rib boot van Werkboot.nl, maar zij zijn niet de enige. Ingenieurs en organisaties in weg- en waterbouw gebruiken rib boten voor inspecties aan kades, bruggen, sluizen, dijken, vaarwegen en voor bodemonderzoek. Voor de inspecties worden vaak rib boten gehuurd, voor de daarna uit te voeren werkzaamheden worden ook andere type werkboten gekozen. De keuze heeft te maken met de aard van de werkzaamheden, het te water laten van materieel vanaf de boot of het aan land brengen van personeel en materieel. Hoewel een rib boot veel voordelen heeft, hangt het van de werkzaamheden af welke boot het meest geschikt is.

Wat is het voordeel van een rib boot?

Er zijn veel verschillende type boten. Ook wij van Werkboot.nl verhuren meerdere soorten boten en niet alleen rib boten. Wat is het voordeel van een rib boot ten opzichte van deze andere boten? En waarom hebben wij niet alleen rib boten te huur als de voordelen daarvan zo groot zijn? De voordelen van een rib boot hebben met stabiliteit en snelheid te maken. Daarentegen kunnen bij werkzaamheden de tubes van een rib boot lek raken. Voor sommige werkzaamheden heeft een aluminium werkboot daarom de voorkeur. Als een kajuit of cabine gewenst is, of een landingsvaartuig met klep, wordt er ook voor een andere type boot gekozen. Wilt u een rib boot huren, maar twijfelt u of een rib boot wel het beste vaartuig is? Neem dan contact op. Wij adviseren graag.

RIB boot op trailer

Hoe lang gaat een rib boot mee?

Een rib boot kan lek raken door perforatie van het rubber. Na verloop van tijd zal het materiaal van de tubes ook sneller verouderen dan bijvoorbeeld bij een aluminium werkboot het geval is. Hoe lang gaat een rib boot dan mee? Dat hangt geheel af van de kwaliteit. Een rib boot van Polyurethaan, Neopreen of Hypalon zal langer meegaan dan een PVC. Ook het gebruik en de opslag van de boot speelt bij dit soort materialen een grotere rol voor de veroudering van de materialen. Dit is ook de reden waarom grote bedrijven, waarvoor een rib boot kopen geen probleem zou zijn, liever een rib huren. Bij Werkboot.nl zijn de boten namelijk altijd gekeurd, goed onderhouden, verzekerd én zeer bedrijfszeker.

Wat is de beste rib boot?

De beste boot, is een boot die volledig aansluit bij de werkzaamheden waar het voor ingezet wordt. U weet nu dat een rib boot voordelen heeft die andere type boten niet hebben. Door de populariteit van rib boten is er veel ontwikkeling in geweest. Wij verhuren altijd een rib boot met stuur. De rib boot met console geeft de schipper een goed overzicht. Eventueel kunt u bij ons ook een rib boot met schipper huren. U weet daarmee zeker dat de schipper over de juiste vaarbewijzen en certificaten beschikt voor de locatie waar u vaart. Om te bepalen wat de beste rib boot voor u is, komen we graag in contact. De eerste vraag zal zijn: waarvoor wilt u een rib boot gebruiken?

De verschillende uitrustingen van de boot

Zoekt u een rib 6 meter of langer? Ook dan bent u bij Werkboot.nl aan het juiste adres. Onze vloot bestaat uit meerdere soorten rib boten. Deze boten zijn van zichzelf al goed uitgerust. Wij kunnen een specifieke uitrusting plaatsen die voor u en uw werkzaamheden van belang zijn. Denk aan marifoon, navigatieverlichting, kaartplotter, dieptemeter, sonar, zwaailicht, anker, megafoon of AIS (Automatisch Identificatie Systeem). Hoe beter u ons informeert over uw doel van een rib boot huren, hoe beter wij kunnen zorgen dat het materiaal perfect uitgerust is. Heeft u naast materieel aan boord bijvoorbeeld ook een ballenlijn nodig voor het afzetten van een gebied? Laat het ons weten. Wij verhuren deze benodigdheden ook bij onze boten.

RIB boot in de haven

Waar gaat u met de rib boot varen?

De uitrusting is afhankelijk van de werkzaamheden en de plaats waar u gaat varen. Wij adviseren u over de benodigde uitrusting en certificaten voor het specifieke gebied waar uw werkzaamheden plaatsvinden. Op zee zijn uiteraard andere eisen aan het materieel dan op binnenwateren. Ook op de grote rivieren kunnen aanvullende eisen gesteld worden. Met onze ervaring op vrijwel alle grotere wateren, zijn wij de perfecte partner voor het leveren van een rib boot voor werkzaamheden op het water. Een kennismaking met ons levert in de meeste gevallen direct goede, praktische informatie op. Neem contact op en maak kennis met ons.